lørdag den 6. april 2013

Brunsviger

I dag fik mine heldige kolleger i Salling lun brunsviger fordi jeg lige ville teste Mette Blomsterbergs opskrift... Jeg fik en del  ros og synes også selv, at den smagte ret godt!! 



Det færdige resultat! Benita var så flink at sponsorere slikket ;)





Opskriften er virkelig simpel og dejen er nem og hurtig at røre sammen -Især hvis man har en røremaskine ;)

Ingredienser:
Dejen bredes ud i en smurt bradepande

250 ml. mælk
50 g. gær
100g. blødt smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
4 æg
600 g. mel

Olie/smør til at smøre formen med

200 g. brun farin
200 g. smør


Farin og sukker smeltes
og røres sammen
Massen hældes over dejen, og der trykkes huller.
Drys med lidt ekstra farin for en mere crispy overflade
         

















Fremgangsmåde: 

Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, æg og det meste af melet. Ælt grundigt til dejen er lind, og tilsæt derefter smør og det resterende mel og ælt til dejen er glat og smidig. Dejen skal klistre, men ikke være alt for flydende.
Kom dejen op i den smurte form, og fordel den ud i alle kanterne.
Stil til hævning (gerne lunt) i en time.

Smelt smør og farin, og rør det sammen til det er ensartet. Fordel massen på dejen og tryk derefter alle fingrene ned i dejen, så fyldet kommer helt i bund - og kagen dermed bliver svampet!

Lad hele molevitten hvile 15 minutter inden det bages i ca. 30 min. ved 200 grader.

Når kagen er kølet kan den pyntes med flødeskum, glasur, nødder eller hvad man lyster :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar