Bedre sent end aldrig, ikke? Hermed følger opskriften på de kransekager jeg bagte til nytårsaften.
Kransekagemasse:
500 g. marcipan
1-2 æggehvider
ca. 125 g. flormelis
Marcipanen rives eller skæres i mindre stykker og æltes med æggehvide og flormelis. Derefter ruller du ønsket antal stykker og former en "tagryg" ved at gøre rullerne lidt trekantede
Glasur:
125 g. flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
Ingredienserne røres sammen og laves så tilpas at den ikke løber for meget, men nemt kan styres i en lille sprøjtepose el. kræmmerhus. Zig-zagmønster er klassikeren, men lad da endelig fantasien få frit spil og lav andre forme af din kransekagemasse. Jeg lavede f.eks. et S, M & J - da det var forbogstaverne i navnene på de festlige deltagere til nytårstaffel i Mettes Madhus ;-)
Jeg lavede også nogle større stykker kransekage, som fik en stribe blød nougat i midten MUMS!
Desuden ville jeg lige teste mine dødningehoved-silikoneforme, og lavede derfor lidt sjov med dem.
Da herlighederne var bagt ved 225 grader til de havde fået en fin lysebrun farve og var afkølet - fik de en omgang smeltet chokolade i bunden. Da dette var tørt blev glasuren lagt på efter bedste evne. Øvelse gør mester, haha!
Nybagte sager
Chokoladen pensles på og tørres
For og bagside på dødningekransekagerne
Det færdige resultat!
Og de "fine" hoveder..
Ingen kommentarer:
Send en kommentar