Denne opskrift stammer (med få justeringer) fra min store fede mad-bibel. De små krydrede kødboller gør sig godt i den lækre tomat/ratatouille-agtige sovs.
Ingredienser (ca.4 prs.)
300g. hakket oksekød (gerne med en høj fedtprocent)
1 håndfuld grofthakket persille (gerne bredbladet)
1 fed presset hvidløg
1 sammenpisket æg
Hvedemel (til at trille kødbollerne i)
3 spsk. olivenolie
1 løg i tynde skiver
1 stængel hakket bladselleri
1 finthakket gulerod
1 stilk rosmarin
1 lille ds. tomatpure
1 ds. hakkede, flåede tomater
350g. rigatoni-pasta (små rør)
Parmesan
Salt & peber
Friske krydderurter til drys (eks. basilikum)
Fremgangsmåde:
Rør kødet sammen med persille, hvidløg, salt & peber. Tril små kugler og rul dem i mel. Varm olien i en sauterpande, hvori løg, gulerod, bladselleri og rosmarin svitses i ca. 5 min. Kom kødbollerne i og brun dem af på alle sider. Tilsæt tomatdåserne, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 40 min., hvorefter det smages til med salt & peber. Imens koges pastaen al dente, dryppes af og vendes sammen med saucen og kødbollerne de sidste to minutter.
Serveres med et drys parmesan og friske krydderurter
Grøntsagerne skrabes til side og kødbollerne brunes af. Tomater tilsættes og simrer i 40 min.
Det færdige resultat.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar