lørdag den 15. februar 2014

Bløde flødekarameller

Ingredienser:
250 g. sukker
2,5 dl. piskefløde
2 dl. sirup
2 spsk. vaniliesukker
1 spsk. smør
1 knivspids fint salt

Fremgangsmåde:
Smelt sukkeret i en pande med høj kant, til det bliver brunt. Tilsæt piskefløden og lad massen koge ca. 10 min. Tilsæt derefter vaniliesukkeret, smør og salt. Rør godt til massen har ønsket konsistens:
Tjek konsistensen ved at dyppe en teske med lidt karamel i et glas vand med isterninger - i ca. 30 sekunder.
Lad massen køle en anelse af med du klargører en form med olie og/eller bagepapir. Lad nu massen sætte sig - men ikke for meget! Den skal stadig være til at klippe/skære i. Skær/klip karamellerne i ønsket størrelse og vend dem enten i flormelis eller pak dem ind enkeltvis i cellofan.


Jeg lavede bare en halv portion denne gang, og delte den i to. Jeg valgte at lave dem i en stor form, så karamellerne blev ret flade. Den ene halvdel fik et drys havsalt ovenpå - og næste gang vil jeg forsøge mig med noget lakridspulver.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar