Noget nær verdens bedste pesto – synes jeg! Og når den er hjemmebikset slipper du for mystiske tilsætningsstoffer og kryptiske ingredienser. Pestoen opbevares i en lufttæt dåse/bøtte/beholder, og kan snildt klare et par uger i køleskabet, såfremt der er godt med olie i. Brug pestoen i pastaretter, på brød, smid en klat i salaten eller kom evt. en skefuld i din gryderet. Mulighederne er mange!
Du skal bruge:
1 hel potte basilikum
100g. ristede pinjekerner
100g. groft revet parmesan
2 fed hvidløg
Ca. 1 dl. olivenolie (Eller til konsistensen er som DU
ønsker)
Evt. soltørret tomat (Brug gerne olien fra disse i stedet for
alm. olivenolie)
Du skal :
Blende hele skidtet!
Ejer du ikke en minihakker/blender, så hak det hele groft –
det gør det bestemt ikke værre ;)
Alle ingredienser kommes i minihakkeren og får en ordentlig tur!
Den færdige portion - en grov pesto fuld af god smag
Close-up af teksturen - der er stadig stykker af pinjekerner, soltørret tomat og parmesanost.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar