torsdag den 27. februar 2014

Pesto

Noget nær verdens bedste pesto – synes jeg! Og når den er hjemmebikset slipper du for mystiske tilsætningsstoffer og kryptiske ingredienser. Pestoen opbevares i en lufttæt dåse/bøtte/beholder, og kan snildt klare et par uger i køleskabet, såfremt der er godt med olie i. Brug pestoen i pastaretter, på brød, smid en klat i salaten eller kom evt. en skefuld i din gryderet. Mulighederne er mange! 

Du skal bruge:
1 hel potte basilikum
100g. ristede pinjekerner
100g. groft revet parmesan
2 fed hvidløg
Ca. 1 dl. olivenolie (Eller til konsistensen er som DU ønsker)
Evt. soltørret tomat (Brug gerne olien fra disse i stedet for alm. olivenolie)

Du skal :
Blende hele skidtet!
Ejer du ikke en minihakker/blender, så hak det hele groft – det gør det bestemt ikke værre ;) 


Alle ingredienser kommes i minihakkeren og får en ordentlig tur! 

Den færdige portion - en grov pesto fuld af god smag 


Close-up af teksturen - der er stadig stykker af pinjekerner, soltørret tomat og parmesanost. 



Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar