200 g. blødt smør
200 g. sukker
200 g. hvedemel
4 æg
Fint revet skal af 1 økocitron/lime/appelsin
Saften af en halv citron/appelsin eller hel lime
1 dl. kakaopulver
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker til det er hvidt og skummende, Tilsæt den revne citrus-skal. Pisk ET æg i ad gangen. Vend melet i med en dejskraber/palet. Hvis du vil lave den fine brune marmorering gøres følgende:
Tag 1/3 af dejen fra i en lille skål og rør frugtsaft og kakao godt sammen med dejen.
Smør en sandkage/rugbrødsform (ca. 1½ L.). Læg først et lag hvid dej (halvdelen af den hvide), så den brune og slutteligt et hvidt lag dej igen. Tag derefter en gaffel og rør lidt rundt i formen.
Kagen skal bages midt i ovnen på 175 grader i ca. 50 min. (Tjek jævnligt med en pind/kødnål efter 45 min.). Kagen burde snildt kunne tippes ud af formen når den er kølet lidt af.
Smør, sukker og citronskal røres sammen
Her er den færdige dej - nu skal 1/3 tages fra....
...Og ha' tilsat citronsaft + kakaopulver
Lige inden den ryger i ovnen. røres der rundt med en gaffel
Den færdigbagte kage ude af formen
Tværsnit
Og det fine resultat!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar