torsdag den 1. august 2013

Marmor-sandkage

Ingredienser: 
200 g. blødt smør
200 g. sukker
200 g. hvedemel
4 æg

Fint revet skal af 1 økocitron/lime/appelsin
Saften af en halv citron/appelsin eller hel lime
1 dl. kakaopulver

Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker til det er hvidt og skummende, Tilsæt den revne citrus-skal. Pisk ET æg i ad gangen. Vend melet i med en dejskraber/palet. Hvis du vil lave den fine brune marmorering gøres følgende:
Tag 1/3 af dejen fra i en lille skål og rør frugtsaft og kakao godt sammen med dejen.
Smør en sandkage/rugbrødsform (ca. 1½ L.). Læg først et lag hvid dej (halvdelen af den hvide), så den brune og slutteligt et hvidt lag dej igen. Tag derefter en gaffel og rør lidt rundt i formen.

Kagen skal bages midt i ovnen på 175 grader i ca. 50 min. (Tjek jævnligt med en pind/kødnål efter 45 min.). Kagen burde snildt kunne tippes ud af formen når den er kølet lidt af.

Smør, sukker og citronskal røres sammen

Her er den færdige dej - nu skal 1/3 tages fra....

...Og ha' tilsat citronsaft + kakaopulver

Lige inden den ryger i ovnen. røres der rundt med en gaffel

Den færdigbagte kage ude af formen

Tværsnit

Og det fine resultat! 


Lillebror var ikke begejstret for den lille anelse citrussmag, men mor gav den 10 ud af 10!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar