lørdag den 12. oktober 2013

Græskarmand med ristede kerner






Nu hvor efteråret har sat sine spor med gråt vejr, mørke aftener og sæson for græskar var der ikke andet at gøre end at rykke et smut i sommerhuset og hygge med de gamle. Mor skal ha' syltet græskar til hele familien og morfar donerer gladeligt! Jeg fandt et flot orange et og fik skåret et græskarhoved ud, som nu står og pynter uden for døren. Kernerne gemte jeg og tørrede på et viskestykke over natten, hvorefter de blev ristet i en blanding af smør, olie og krydderier. Når kernerne 'popper' ligesom popcorn og bliver lidt tykke på midten er de klar til næste step. Derefter kom de en tur i ovnen på 175 grader i ca. 20 min. Jeg havde de to versioner med til kollegerne i Salling og der var ingen tvivl om hvilken udgave de syntes var bedst ;)




Der skrabes indmad ud og frasorteres kerner

Kernerne tørres over natten...

Ristes i smør/olie og krydres

Tv: Kardemomme, cayenne og lakrids
Th. Salt og balsamicoeddike

Det færdige resultat 

Favoritten var HELT klar!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar