Da jeg faldt over en helt kylling til 30,- i den lokale Netto var jeg ikke i tvivl om at menuen skulle være mormor-mad! Stoppet ud med citroner og med kogte kartofler, sovs og agurkesalat til!
Jeg vil helst købe økologisk, men da en økologisk kylling ikke er så SU-fornuftig måtte de gode intentioner pakkes væk for en stund..
Her er how-to:
Skyl kyllingen indvendigt og sørg for at få hevet de sidste fjer af og renset kyllingen i begge ender. Krydr indvendigt med salt og peber og stop kvarte (økologiske!) citroner ned i dybet. Bind benene sammen (jeg brugte tandstikker, da jeg var løbet tør for snor..) og læg den i et fad med olie, hvidvin, hele kvaste fed hvidløg og et par kviste rosmarin. Læg kyllingen på den ene side og giv den 20 min. ved 180 grader, hvorefter den lægges på den anden side i 20 min. Når dette er gjort vendes kyllingen med brystet opefter og der kommes gulerødder og løg ved. Jeg satte mit stegetermometer i ved lårets tykke ende, og når det når omkring 75 grader (tager ca. 45 min.) tages kyllingen ud og hviler 10-15 min. inden den skæres ud. Giv den evt. 5 min under grillen lige inden, så skindet bliver helt sprødt.
Alt det gode snask i bunden af fadet gemmes og pureres til at jævne sovsen med. -Også gerne den væde, der ender på skærebrættet efter partering.
Jeg lavede en hurtig/snyde-brun sovs, som kom til at smage rigtig godt med pureen i.
Agurkesalat kan laves efter opskriften her. Og så koges der selvfølgelig et par kartofler til ;)
Snyde-brun sovs:
ca. 3 dl.bouillon/stegesky
½ dl. piskefløde (kan udelades)
Sovsekulør
1 tsk. ribsgele/sukker
Pure af væde + løg/gulerødder fra fadet (kan udelades)
Meljævning (1 del mel til 2 dele vand)
Salt & peber
Fremgangsmåde:
Bouillon/stegesky og fløde koges op og kulør og gele/sukker kommes i. Pureen tilsættes og er sovsen stadig ikke tyk nok tilsættes jævningen i en tynd stråle til ønsket konsistens opnås.
Udstoppet fjerkræ!
"Paint me like one of your french girls!"
Kyllingen vendes med brystet op og steges færdig med gulerødder og løg
Efter et lille hvil på 10-15 min. skal værktøjet i brug og kyllingen skilles ad. En fornuftig måde at gøre det på kan du se Thomas Rode udføre lige her
Pureret mos til sovsen
Og det færdige resultat anrettes på arvestykkerne!
VELBEKOMME!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar