Med en lille helligdagsferie var der endelig tid til at kræse lidt for morgenmaden. (Næsten) full english og iskaffe - MUMS!
Baked beans, stegte markchampignoner, stegte tomater, sprødstegt serranoskinke ristede skiver af ciabattabrød samt pocherede æg |
Jeg ELSKER pocherede æg. Det er den bedste måde at få æg på når man er pjattet med flydende æggeblomme. |
Det tager ikke lang tid at lave pocherede æg, og det er forholdsvist nemt;
* Sæt en gryde/kasserolle over med meget vand i - min. 8-10 cm høj vandstand.
* Hæld en sjat eddike i - jeg brugte æbleeddike
* Smid også en god teske salt i
* Når vandet begynder at boble så småt, så skruer du ned for varmen da vandet IKKE må koge.
* Slå et æg ud i en kop
* Lav en hvirvel i vandet og hæld ægget i.
* Æggeviden vil nu hvirvle omkring ægget og "sætte sig".
* Efter et minut eller to kan du forsigtigt løfte ægget op med en hulske og trykke forsigtigt på det. Giver det efter og er lidt gummiagtigt - så er ægget færdigt
* Lad ægget dryppe af på en stykke køkkenrulle og fjern evt. "flosser", så du får et rent og pænt æg.
* Giv det et drys salt, peber og evt. krydderurt. Jeg smed lidt nyklippet forårsløg på.
* Nyd det smukke syn når du skærer hul og blommen flyder ud.
Mums!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar