torsdag den 9. maj 2013

Fridags-morgenmad

Med en lille helligdagsferie var der endelig tid til at kræse lidt for morgenmaden. (Næsten) full english og iskaffe - MUMS! 

Baked beans, stegte markchampignoner, stegte tomater, sprødstegt serranoskinke
ristede skiver af ciabattabrød samt pocherede æg


Jeg ELSKER pocherede æg. Det er den  bedste måde at få æg på
når man er pjattet med flydende æggeblomme.
Det tager ikke lang tid at lave pocherede æg, og det er forholdsvist nemt; 

* Sæt en gryde/kasserolle over med meget vand i - min. 8-10 cm høj vandstand.
* Hæld en sjat eddike i - jeg brugte æbleeddike
* Smid også en god teske salt i
* Når vandet begynder at boble så småt, så skruer du ned for varmen da vandet IKKE må koge. 
* Slå et æg ud i en kop
* Lav en hvirvel i vandet og hæld ægget i. 
* Æggeviden vil nu hvirvle omkring ægget og "sætte sig". 
* Efter et minut eller to kan du forsigtigt løfte ægget op med en hulske og trykke forsigtigt på det. Giver det efter og er lidt gummiagtigt - så er ægget færdigt 
* Lad ægget dryppe af på en stykke køkkenrulle og fjern evt. "flosser", så du får et rent og pænt æg. 
* Giv det et drys salt, peber og evt. krydderurt. Jeg smed lidt nyklippet forårsløg på.
* Nyd det smukke syn når du skærer hul og blommen flyder ud. 

Mums! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar