Har du problemer med at du ikke når at spise dine tomater inden de bliver overmodne? Så skær dem i mindre skiver/både og bag dem ved 100 grader i ovnen i 1-1½ time! Her følger fremgangsmåden:
Jeg brugte lidt blandede rester af tomater, en god olivenolie, et par blade basilikum og en kvist oregano
Sørg for at tomaterne er ca. lige store og ikke ligger for tæt
Mens tomaterne hygger i ovnen hælder du olien i et rent glas - som evt. er blevet skyllet med en gang atamon. Smid de vaskede krydderurter i og mos dem i olien med en ske
De færdigbagte tomater køles af inden de kommes i glasset med olien
Det færdige resultat!
Jeg har mit glas i køleskabet - hvorfor olien godt kan stivne. Så stiller man den bare på køkkenbordet og olien bliver flydende igen efter en lille halv time. Hiv et par tomater op af den gyldne lage og smid dem i salater, gryderetter m.m. og brug evt. olien til dressinger, pesto osv. Det bedste er, at det nærmest er et evighedsglas hvor du kan blive ved med at fylde på! Vær dog opmærksom på at olien kan blive harsk med tiden.
Tilsæt de krydderier/urter du kan lide - f.eks. kan du også banke et par hvidløg flade og komme dem i - MUMS! Kun fantasien sætter grænser!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar