Der findes mange forskellige råd om "hjemme-modning" af avocadoer. Jeg ville forsøge mig med at lægge dem ved hhv. et æble og nogle tomater.
Der er andre som tilråder at avocadoerne lægges i en lufttæt pose med evt. en banan eller et æble, eller sågar lægger avocadoen i en skål mælk!?
Jeg købte en pakke i Netto med tre i, og opbevarede dem på to måder;
Den ene blev lagt sammen med tomater og de to andre blev lagt i frugtfadet.
Da bananer, tomater og æbler alle udskiller ethylen, som er en gasart der udvikles i modningsprocessen burde det fremskynde modningen af avocadoer og andre udmodne frugter/grøntsager.
Jeg ventede to dage og så var avocadoerne i frugtskålen modne.
Den der lå med tomaterne var blevet lidt blødere, men slet ikke moden i forhold til de to andre.
Jeg har også forsøgt at modne en avocado i mikroovnen - men uden det helt store resultat. Jeg har googlet mig frem til flere sider på nettet, hvor der primært bages avocadoer i alm. ovn.
-Det må jeg afprøve en anden gang ;)
Du kan læse mere om den finurlige grønne skabning lige her og her finder du gode råd om opbevaring af frugt og grønt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar