lørdag den 11. januar 2014

Pasta rigatoni

Denne opskrift stammer (med få justeringer) fra min store fede mad-bibel. De små krydrede kødboller gør sig godt i den lækre tomat/ratatouille-agtige sovs. 

Ingredienser (ca.4 prs.)
300g. hakket oksekød (gerne med en høj fedtprocent)
1 håndfuld grofthakket persille (gerne bredbladet)
1 fed presset hvidløg
1 sammenpisket æg
Hvedemel (til at trille kødbollerne i)
3 spsk. olivenolie
1 løg i tynde skiver
1 stængel hakket bladselleri
1 finthakket gulerod
1 stilk rosmarin
1 lille ds. tomatpure
1 ds. hakkede, flåede tomater
350g. rigatoni-pasta (små rør)
Parmesan
Salt & peber
Friske krydderurter til drys (eks. basilikum)

Fremgangsmåde: 
Rør kødet sammen med persille, hvidløg, salt & peber. Tril små kugler og rul dem i mel. Varm olien i en sauterpande, hvori løg, gulerod, bladselleri og rosmarin svitses i ca. 5 min. Kom kødbollerne i og brun dem af på alle sider. Tilsæt tomatdåserne, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 40 min., hvorefter det smages til med salt & peber. Imens koges pastaen al dente, dryppes af og vendes sammen med saucen og kødbollerne de sidste to minutter. 

Serveres med et drys parmesan og friske krydderurter

Kødbollerne trilles i mel mens grønsagerne svitses

Grøntsagerne skrabes til side og kødbollerne brunes af. Tomater tilsættes og simrer i 40 min. 

Det færdige resultat. 

Velbekomme! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar