søndag den 2. november 2014

Græskarsuppe

Med den nyligt overståede ny-danske "tradition" -halloween- er der garanteret billige græskar rundt omkring i de danske supermarkeder. Og i en tid hvor efteråret virkelig har sat sig dybe spor er det derfor en mulighed at lave en skøn suppe af diverse græskarsorter.
Jeg har en skøn morfar der dyrker sine egne og gladeligt sponsorerer til sit barnebarn ;) Derfor fik jeg et gedigent græskar slæbt med i toget hjem til Aalborg efter en visit på gården oppe nordpå.
Kernerne fra græskarret er selvfølgelig blevet brugt til snacks ligesom sidste år da jeg lavede græskarmand. Den opskrift kan du finde lige her.


Ingredienser: 
2 løg 1i tern
3 fed hakkede hvidløg
1-2 hakkede chillier (alt efter styrke og smagsløg)
2 spsk. olie
2-3 porrer skåret i ringe
2 kg. græskarkød i tern
½ l. fond/bouillon
2-3 dl. fløde
Salt og peber

Fremgangsmåde: 
Svits løg, hvidløg og chilli i olie. Tilsæt porrer. Kom græskarstykkerne i gryden og hæld bouillonen over. Lad det simre ca. 30 min  - eller indtil græskarstykkerne er udkogt. Tilsæt fløde og blend suppen til den er lind.
Smag til med krydderier efter behov. tilsæt evt. finthakket chilli for at give suppen lidt ekstra 'power' og noget tekstur.

Afsluttes f.eks. med:
Salt, peber og evt. friskhakket chilli, finthakkede krydderurter, sprødstegt bacon/serranoskinke, en klat cremefraiche.


...Nu skal der simres!

Færdigblendet og serveringsklar!




Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar