lørdag den 29. marts 2014

Banankage

Ingredienser
3 æg 
150 g. sukker
200g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 modne bananer (evt. optøet fra fryser)
2 spsk. citronsaft
+ ca. 75 g. chokolade til overtræk - du kan også bare lægge pålægschokolade på, mens kagen er varm.

Fremgangsmåde
Æg og sukker piskes til det er luftigt, og hvedemel og bagepulver tilsættes. Bananerne moses god med en gaffel og kommes i sammen med citronsaften. 
Jeg har valgt at bage min banankage i en brødform, som fik en tur med en bagespray. Kagen bages i 30-40 min. ved 175 grader varmluft med over/under-varme. 
Kom pålægschokolade på toppen når kagen er færdigbagt, eller vent til den er afkølet, og giv den en gang smeltet chokolade. 
Jeg flottede mig og puttede tørrede bananskiver på for hyggens skyld ;) 
Denne kage kan med fordel laves til muffins og et par grove stykker chokolade i dejen har aldrig gjort nogen skade!





For at undgå madspild:
Hvis du har bananer som liiiige er blevet modne nok, så kom dem i fryseren - med skrællen på - i en pose - og vupti! Så kan du hurtigt tø gode, søde bananer op til at komme i kagen. Det er vigtigt at bananerne til banankage er gode, bløde og modne, da det er sødmen og blødheden i frugterne, som er med til at gøre kagen svampet og lækker.
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar