tirsdag den 22. juli 2014

Glutenfri cheesecake med syltede kirsebær





















Da vi skulle ha' sommerafslutning i URK-madklubben - voksenedition- stod Trine og jeg for desserten. Da en i gruppen er glutenintolerant lavede vi den lækreste cheesecake med kartoffelbund. MUMS! Det lyder virkelig mærkeligt - og det ER mærkeligt at stå med mosede kartofler og tro det kommer til at smage godt. MEN DET GØR DET! Vi lavede ekstra meget kage, så opskriften der kommer nedenfor er tilpasset, så det svarer til EN kage/springform.

Bund:
100 g. smør
150 g. sukker
2 æg
20 g. kogte, usaltede, mosede kartofler
100 g. mandelmel
2 tsk. bagepulver

Smør og sukker piskes godt sammen og kartofler og æg røres med. Rør bagepulveret ud i mandelmelet, tilsæt dette og rør dejen smidig. Jeg sprayede en form med bagespray, men lidt smør/olie rundt i kanten på din form kan og snildt gøre det. Bunden bages nu i ca. 30-40 min. ved 200 grader med over/undervarme. Lad kagen køle HELT af inden der skal fyld på.

Ostefyld:

300 g. flødeost (vi brugte den fuldfede Philadelphia)
150 g. cremefraiche 38% (Det bliver noget juks hvis det er de fedtfattige...)
1 stang vanilje
75 g. sukker
Saften fra ½ citron (eller efter smag)

Pisk alle ingredienserne sammen - hold lidt igen med citronen, og smag til undervejs. Det er en KLAR fordel at piske det i en røremaskine, for massen skal blive let og luftig, hvilket tager en rum tid...

Når kagebunden er kold kommes ostefyldet på og glattes pænt ud. Jeg havde et glas syltede kirsebær, som vi kogte lidt ind og lavede lidt syrligere, og kom på toppen af kagen.




Kagebunden skal være godt bagt                Ostefyldet kommes på, og kages stilles på køl.


Kirsebærene koges ind til en tyk sirupsagtig konsistens. 
Køles af før det kommes på kagen.

Kæmpeportion!


Den lækreste cheesecake jeg nogensinde har smagt! Bunden var virkelig lækker og mazarin-agtig, og ostefyldet og kirsebærene var en SKØN sammensætning. 


MUMS! Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar