Bund:
100 g. smør
150 g. sukker
2 æg
20 g. kogte, usaltede, mosede kartofler
100 g. mandelmel
2 tsk. bagepulver
Smør og sukker piskes godt sammen og kartofler og æg røres med. Rør bagepulveret ud i mandelmelet, tilsæt dette og rør dejen smidig. Jeg sprayede en form med bagespray, men lidt smør/olie rundt i kanten på din form kan og snildt gøre det. Bunden bages nu i ca. 30-40 min. ved 200 grader med over/undervarme. Lad kagen køle HELT af inden der skal fyld på.
Ostefyld:
300 g. flødeost (vi brugte den fuldfede Philadelphia)
150 g. cremefraiche 38% (Det bliver noget juks hvis det er de fedtfattige...)
1 stang vanilje
75 g. sukker
Saften fra ½ citron (eller efter smag)
Pisk alle ingredienserne sammen - hold lidt igen med citronen, og smag til undervejs. Det er en KLAR fordel at piske det i en røremaskine, for massen skal blive let og luftig, hvilket tager en rum tid...
Når kagebunden er kold kommes ostefyldet på og glattes pænt ud. Jeg havde et glas syltede kirsebær, som vi kogte lidt ind og lavede lidt syrligere, og kom på toppen af kagen.
Kagebunden skal være godt bagt Ostefyldet kommes på, og kages stilles på køl.
Kirsebærene koges ind til en tyk sirupsagtig konsistens.
Køles af før det kommes på kagen.
Kæmpeportion!
Den lækreste cheesecake jeg nogensinde har smagt! Bunden var virkelig lækker og mazarin-agtig, og ostefyldet og kirsebærene var en SKØN sammensætning.
MUMS! Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar