torsdag den 4. juli 2013

Æble/pære crumble

Vildt nem, hurtig og yderst velsmagende dessert som KUN bliver bedre af at frugterne er overmodne, rynkede og fulde af dejlig sødme.

Ingredienser: 
2 æbler
3 pærer
Kanel

Dej: 
125 g. blødt smør + lidt ekstra til at smøre tærteformen med
2 dl. havregryn
2 dl. mel
1 dl. sukker

Tilbehør: Skyr el. creme fraiche rørt op med vaniljesukker eller evt. vaniljeis

Fremgangsmåde:
Smør et fad med smør, skræl evt. frugterne (behøves absolut ikke, da der sidder mange gode vitaminer i skrællen). Skær frugterne i skiver og læg dem pænt i fadet. Drys kanel over - efter smag. Alle ingredienser til  dejen æltes med klør fem og smuldres over frugterne. Jeg plejer at trykke dejen ned, så den er ensartet og fast.

Crumblen er også god med bare æbler alene - her skal du ca. bruge et kilo. Der kan med fordel drysses rosiner over også..

Ingredienser (ca.)

Dejen er "smuldre-klar"

Frugterne i det smurte fad - drysset med kanel

Dejen kommes på - og trykkes flad, såfremt dette ønskes

Den bagte crumble

De bløde frugter og det sprøde "låg"

Nydes med kold skyr m. vaniljesukker

Velbekomme!




1 kommentar:

  1. Hej :)

    Hvor lang tid giver du den på hvor mange grader ?

    SvarSlet