onsdag den 7. august 2013

Choko-orangemarengs

Ingredienser:
3 æggehvider
1,8 dl. sukker
1 spsk. siet kakaopulver
2 tsk. fintrevet øko-appelsinskal
2 tsk orangelikør/appelsinsaft
ca. 50-75 g. smeltet mørk chokolade

Tænd ovnen på 120 grader og læg bagepapir på plader. Pisk æggehviderne til det danner bløde toppe. Jeg brugte røremaskinen, men ellers er elpiskeren også ganske fin! Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk til det er helt opløst og marengs-massen er sej. - Det er her at det er smart med røremaskinen, så man ikke bliver træt i armene ;)
Fold kakaopulveret, appelsinskallen og orangevæsken i marengsmassen med en dejskraber. Sæt små klatter af massen på pladen med ca. 2 cm's mellemrum. Jeg brugte en sprøjtepose, men en strøgen spiskeskefuld giver en god størrelse.
Bag nu marengsene i ca. 50 min. og lad dem køle af på pladen.
Smelt chokoladen og lav et fint mønster ved f.eks. at binde to gafler sammen og svinge dem over marengsene. Alternativt kan du også folde en lille "cornet"/sprøjtepose af et stykke bagepapir. Du kan se en "how-to-do-" video lige her.
Lad dem stå ved stuetemperatur til chokoladen er stivnet. Kan opbevares i en kagedåse i ca. en uge inden de begynder at blive bløde.


Når sukkeret er pisket ordentligt ind i æggehviderne skal massen være HELT fast og sej

Små marengs-venner klar til en tur i ovnen

Sammenbundne gafler til at dekorere med

Choko-overstrøgne, kølede marengs

Det færdige resultat

Opbevares i en kagedåse for at bevare sprødheden 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar