torsdag den 23. maj 2013

Citrussorbet

Selvom regnen siler ned udenfor kan man jo godt glæde sig over sommerens (snarlige) komme. Det betyder også at det er blevet tid til is! Jeg er ret pjattet med sorbet-is og har lavet det en del gange før. Denne gang blev herligheden dog kært på min nyindkøbte ismaskine (til 169,- i Salling!). 

Opskrift
* 1½ øko citron
* 1 øko appelsin
* 1 rød grape
(Ovenstående skal gerne give ca. 2,5 dl. saft)
* Revet skal af citron + appelsin (Derfor vigtigt, at det er øko!)
 * 2,5 dl. vand
* 200g. sukker

Fremgangsmåde
Få presset saften og si den evt. for at få evt. kerner og pulp væk. Bring vand og sukker i kog og kom saft + revet skal op i gryden. lad det lige boble op igen ganske kort og stil det derefter på køl. 

MED ismaskine: 
Når sukker/frugtblandingen er HELT kold smides den bare op i ismaskinen til det når en passende konsistens. (ca. en halv time i mit tilfælde). Spis med det samme eller frys ned i en bøtte. 

UDEN ismaskine: Når blandingen er kølet af kommes den i en bøtte med tæt låg. Egentligt bør man røre i isen hver halve time for at undgå krystalisering, men jeg fryser massen igennem og smider den i en blender, for derefter at fryse den igen. Det giver en utrolig blød og lækker konsistens. 

De få ingredienser



Sukker og vand koges til en klar væske og saft + skal kommes i.            Ismaskinen arbejder


Ventetiden fordrives med godter fra postkassen! :D 



Og vupti! Så var der is! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar